Lyxa till det lite extra och bjud på egengjorda marshmallows!
Det här receptet hittade jag på http://www.alltombrollop.com/ dessa är med viol och lakritssmak
MarshmallowsMed vanilj- eller viol- och lakritssmak
100 stycken18 gelatinblad
5 dl (450 g) strösocker
dl vatten
10 g glykos
2 äggvitor
För vaniljsmak: 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
För viol- och lakritssmak: ett par droppar violarom,
lila hushållsfärg och
2 tsk lakritsgranulat eller lakritspulver
1/2 dl florsocker
1/2 dl maizena
Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter. Koka socker,
vatten och glykos till 140 grader i en rostfri kastrull. Vispa äggvitorna till
skum i en rostfri bunke.
Häll den varma sockerlagen över äggvitan under vispning, fortsätt att vispa i
1–2 minuter. Sätt bunken i ett kallt vattenbad och fortsätt att vispa tills
massan är blank och cirka 40 grader. Ta bort vattenbadet.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vispa ner gelatinet
i marshmallowmassan och fortsätt vispa ytterligare ett par minuter. Vänd i
vaniljsmaksättningen eller violarom och lila färg. Sikta och blanda florsocker och maizena (tillsätt lakritsgranulat i blandningen till viol- och lakritsmarshmallows) och pudra med hälften av florsockerblandningen i en form.
Häll upp smeten, jämna till ytan med en palettkniv och pudra ytan med florsockerblandning. Spara lite att vända bitarna i. Låt stå i rumstemperatur över natten. Skär upp i kuber och vänd bitarna i resten av florsockerblandningen.
Det går att halvera satsen om man inte vill göra så många marshmallows,
men de blir inte riktigt lika fluffiga då.
Underbar blogg..kul att du kikade in hos mig! Ja älskar fina burkar, hoppas verkligen på vinst så sällan man vinner;)
SvaraRadera