söndag 27 november 2011

Cupcakes

Jag bara äääälskar cupcakes! här kommer ett enkelt recept från Leila Lindholm... Dessutom väljër en del att göra cupcakes istället föt tårta nu. ;-)



Grundrecept:

100 g smör 2 st ekologiska ägg1.5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 dl ekologisk mjölk 3%1 st citron, skalet4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 nypa salt1 nypa salt

Gör så här

1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!


Cream Cheese Frosting
Ingredienser
60 g mjukt smör5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 msk färskpressad citron, saften100 g PhiladelphiaostNågra droppar valfri karamellfärg

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

1 kommentar:

  1. Har bakat Leilas cupcakes flera gånger och jag bara älskar att dekorera dem!
    Gott och vackert!

    SvaraRadera